Veerle Degrieck

Winstprofessional

Wie ben ik?

Ik geloof met heel mijn wezen dat het ieders recht is om je volle potentieel te kunnen leven, dat het een plicht is om daar naar te streven en dat een eigen bedrijf runnen de beste tool is om dat te doen.

De eerste vraag die me steevast gesteld wordt als ik zeg wie mijn doelgroep is, is: "Waarom mannelijke ondernemers, je bent toch zelf een vrouw? " Om dat te kunnen uitleggen moet ik eventjes terug in de tijd.

Als kind heb ik lang gedacht dat mannen (lees: mijn vader) geen pijn konden hebben. Tot ik mijn vader zag huilen. Dat heeft een enorme impact gehad op mij. En nu mijn vader ouder geworden is en het geraakt zijn niet meer zo makkelijk weg te moffelen is, zijn er al eens meer tranen aanwezig. En dat vindt hij verschrikkelijke vervelend, dat 'getrunt'.

En wat als het nu meer past bij wat is dan vroeger? Dat het net anders om is, dat hij vroeger zich zo vaak sterker heeft voorgedaan dan hij was en nu in al zijn kwetsbaarheid in 't leven staat. Stel je voor dat mannen dat ook gewoon kunnen tonen, kunnen zeggen dat ze het niet weten, dat ze het niet alleen kunnen, zich niet goed voelen bij de manier waarop de dingen lopen - hoe zou de wereld voor ons vrouwen er dan uitzien???? Yes, right!

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—บ๐—ถ๐—ท ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป:

Ik leg iets geen twee keer op dezelfde manier uit. Werkt de eerste manier niet, dan probeer ik het met een metafoor inzichtelijk te maken of met een tekening of een tabel. En dat tot je helemaal mee bent. Al moet ik daarvoor zelfs rond mijn eigen as draaien.
(en daโ€™s niet verzonnen, heb ik echt al gedaan)

Ik denk heel graag met je mee en deel graag mijn kennis. Dus als je iemand verwacht die alleen maar wacht op antwoorden van jou, thatโ€™s not me.

Mijn motto is โ€œniets is zo slecht dat er niets goed aan isโ€. Of zoals Albert Einstein het zo poรซtisch zei "in the middle of difficulty lies opportunityโ€.
Ik ben een krak in het vinden van die opportuniteit, dus ook als jij hem in je bedrijf nog niet gevonden zou hebben.

Over het weer kletsen doe ik in de supermarkt. Met mensen die me nauw aan het hart liggen, ga ik dat niveau dieper in gesprek.
Daโ€™s voor mij de enige manier om 100% betrokken te zijn bij jou en jouw onderneming.

๐—”๐—น๐˜€ ๐—ท๐—ฒ ๐—บ๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐˜‚ ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ผ๐˜‚ ๐—ท๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐˜:

de liefde me naar Deinze bracht maar ik nog steeds met regelmaat in de stad waar ik het meest van hou te vinden ben, nl Oostende.
Een terrasje doen of een bezoek aan de Grote Post, daโ€™s pas genieten.

ik boekhouden als hobby had. De schaarse momenten waarop ik in het middelbaar eventjes niets te doen had,
ging ik boekhoudoefeningen maken.

ik graag creรซer : in de keuken, in de kunstacademie, in mijn verhalenschrift ... de kick van niets iets te maken.

Veerle Degrieck
Veerle Degrieck