Veerle Degrieck

Winstprofessional

Wie ben ik?

Daar stond ik dan. 32. Ik had besloten dat ik voor mezelf zou kiezen maar dat hield wel in dat ik mijn financiële zekerheid en mijn financiële reserves kwijtraakte. En dat ik dus bij nul moest herbeginnen.

Ik werkte als boekhouder. Maar zoals bij de loodgieter vaak ook de kraan lekt, waren de regels van een gezonde financiële basis ook nog niet helemaal in mijn eigen privé leven doorgevoerd. Ik ging aan de slag met het budgetteren van mijn eigen financiën op een eenvoudige maar erg effectieve manier.

Acht maanden na de financiële crash kon ik mijn eerste tweedehands wagen kopen. Een groene, tot zeer grote spijt van mijn jongste dochter die toen zo graag een paarse had gehad. Ik kon niet fierder zijn toen ik de twee meisjes voor het eerst van de opvang ophaalde met de auto in plaats van met de fiets. Vier jaar later kocht ik mijn eigen stek.

Sindsdien is er veel veranderd, niet alleen financieel. Ik voelde hoeveel rust het financiële inzicht me gaf dat ik besloot die kennis met anderen te delen. In het bijzonder met mensen die voor anderen zorgen. Zij durven al eens vergeten goed voor zichzelf te zorgen en dat vind ik maar al te jammer. Ik leerde de moderne versie kennen van de manier waarop ik mijn eigen financiën terug had opgebouwd. En de cirkel was rond.

Nu leer ik vrouwen met een praktijk hoe ze aan de knoppen kunnen draaien om hun praktijk financieel gezond en winstgevend te maken. Ik geniet er telkens weer van als ik zie hoe ze, door financieel goed voor zichzelf te zorgen, rust krijgen waardoor ze nog beter voor hun cliënten kunnen zorgen. Waardoor die op hun beurt beter voor zichzelf leren zorgen en zo ook voor anderen.

Marco Borsato zou zeggen “elke golf begint als rimpel, maar maakt altijd het verschil.”

𝗪𝗮𝘁 𝗷𝗲 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗺𝗶𝗷 𝗺𝗼𝗲𝘁 𝘄𝗲𝘁𝗲𝗻:

Ik leg iets geen twee keer op dezelfde manier uit. Werkt de eerste manier niet, dan probeer ik het met een metafoor inzichtelijk te maken of met een tekening of een tabel. En dat tot je helemaal mee bent. Al moet ik daarvoor zelfs rond mijn eigen as draaien.
(en da’s niet verzonnen, heb ik echt al gedaan)

Ik denk heel graag met je mee en deel graag mijn kennis. Dus als je iemand verwacht die alleen maar wacht op antwoorden van jou, that’s not me.

Mijn motto is “niets is zo slecht dat er niets goed aan is”. Of zoals Albert Einstein het zo poëtisch zei "in the middle of difficulty lies opportunity”.
Ik ben een krak in het vinden van die opportuniteit, dus ook als jij hem in je praktijk nog niet gevonden zou hebben.

Over het weer kletsen doe ik in de supermarkt. Met mensen die me nauw aan het hart liggen, ga ik dat niveau dieper in gesprek.
Da’s voor mij de enige manier om 100% betrokken te zijn bij jou en jouw praktijk.

𝗠𝗶𝗷𝗻 𝘃𝗶𝘀𝗶𝗲 𝗼𝗽 𝗲𝗲𝗻 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝗰𝗶𝗲𝗲𝗹 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲 𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗻𝘀𝘁𝗴𝗲𝘃𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝗷𝗸:
𝗷𝗲 𝗸𝘂𝗻𝘁 𝗽𝗮𝘀 𝗴𝗼𝗲𝗱 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿 𝘇𝗼𝗿𝗴𝗲𝗻 𝗮𝗹𝘀 𝗷𝗲 𝗲𝗲𝗿𝘀𝘁 𝗴𝗼𝗲𝗱 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹𝗳 𝘇𝗼𝗿𝗴𝘁.

Je gaat ook niet fietsen met je peuter achterop als je niet eerst zelf veilig op een fiets kunt rondrijden. In een vliegtuig doe je eerst je eigen mondmasker op en dan pas van diegene naast je, als die dat zelf niet kan. Hoe kun je met je volle aandacht bij je cliënt zijn als je loopt te piekeren over je financiën? Je praktijk dient voor jou te zorgen én jij voor je cliënt. Daarom heb je de plicht tov jezelf maar ook tov je cliënt er voor te zorgen dat je praktijk financieel gezond is. En dat kan alleen als die praktijk winstgevend is, aan jou een goed loon uitbetaald en jij weet hoe je zo efficiënt mogelijk je praktijk kunt sturen.

𝗔𝗹𝘀 𝗷𝗲 𝗺𝗲 𝘇𝗼𝘂 𝗸𝗲𝗻𝗻𝗲𝗻 𝘇𝗼𝘂 𝗷𝗲 𝘄𝗲𝘁𝗲𝗻 𝗱𝗮𝘁:

De liefde me naar Deinze bracht maar ik nog steeds met regelmaat in de stad waar ik het meest van hou te vinden ben, nl Oostende.
Een terrasje doen of een bezoek aan de Grote Post, da’s pas genieten.

Ik boekhouden als hobby had. De schaarse momenten waarop ik in het middelbaar eventjes niets te doen had,
ging ik boekhoudoefeningen maken.

Ik van experimenteren in de keuken hou en dat vroeger niet zo geapprecieerd werd.
Mijn oudste dochter zei ooit al huilend “jij maakt altijd zo’n speciale dingen, ik wil gewoon appelmoes met worst".
Tegenwoordig krijg ik vaak een tripple plus score voor mijn kookkunsten van mijn echtgenoot.

Veerle Degrieck
Profit First
Veerle Degrieck

    Wil jij nu eindelijk ook écht kunnen leven van je praktijk ipv alleen maar overleven?
    Boek nu je gratis online half uur en kom te weten hoe ik je kan helpen.

    Klik op de button !